Jeugd

Tienergroep

Ben je naar de middelbare school, en te oud voor de kindernevendienst dan kun je meedoen met de tienergroep. De tieners komen tijdens het seizoen eens in de 2 weken bij elkaar, op zondagavond in het kerkenhuisje. De ene keer praten zij onder leiding van de predikant met elkaar over allerlei thema's die te maken hebben met geloven en keuzes in het het algemeen. De andere keer wordt er een met hulp van ouders een gezellige activiteit georganiseerd.

eten voorafgaand aan de jeugddients

Actueel

-


Nederlands Bijbelgenootschap: Heavenly Stories

Het vijfde en voorlopig laatste onderdeel voor de Surfbijbel is Heavenly Stories met vijf gelijkenissen van Jezus: het feestmaal, de arbeiders in de wijngaard, de verloren zoon, de barmhartige Samaritaan en de gelijkenis van de schulden. Heavenly Stories staat sinds oktober 2006 online en veel kinderen hebben het nieuwe verhaal al ontdekt.

Voor de Surfbijbel zijn ook e-cards gemaakt; deze zijn te zijn te vinden op zowel www.surfbijbel.nl als www.bijbelgenootschap.nl. Kinderen (maar ook volwassenen) kunnen met de e-cards anderen stimuleren om de Surfbijbel te bezoeken.

De website met interactieve bijbelverhalen startte in 2001 met het kerstverhaal Year Zero. Dat verhaal ging over de geboorte van Jezus. Kinderen en ouders reageerden er heel positief op. Uit een onderzoekje bleek dat 18% van de kinderen die Year Zero speelden voor het eerst van hun leven kennisgemaakt hadden met het echte kerstverhaal.

Inmiddels is het aantal verhalen van de Surfbijbel uitgebreid. Na Kerst kwam het verhaal Rolling Stone over Goede Vrijdag en Pasen, weer een jaar later Out of Town over Abraham en vorig jaar werd The Dreamer (Jozef) gelanceerd. Inmiddels is het bezoekersaantal gemiddeld zo’n 10.000 per maand.