Kindernevendienst

SLOT AKKOORD KINDERNEVENDIENST

De kindernevendienst leiding heeft met toestemming van de kerkenraad besloten om eind van het seizoen te gaan stoppen met de kindernevendienst. Na 27 jaar (en daarvoor zondagsschool) blijkt de koek op wat betreft aanwezigheid kinderen maar ook is er geen nieuwe leiding te vinden. Afgelopen jaar hebben we nog geprobeerd door niet iedere week meer kindernevendienst te houden, meer kinderen op de zondagen te krijgen die we wel draaide, dit bleek echter niet het geval. Zondag 5 juli nemen nog eens 4 kinderen de overstap naar de tieners. Met pijn in ons hart hebben we het besluit daarom genomen om te gaan stoppen als kindernevendienst, maar………….. helemaal de handdoek in de ring gooien willen we ook niet.

Het plan is om ongeveer 6x per jaar wel iets te doen voor de kinderen in onze gemeente tijdens de kerkdienst. Het idee is om (net als wat we nu doen) de kinderen naar de kerkdienst te laten komen waar ze het begin meemaken. Ze horen in de kerk ook het Bijbelverhaal wat we voor die zondag hebben uitgezocht. Voor de preek verlaten ze de kerkdienst om in ’t huisje met verschillende verwerkingen met het verhaal aan de slag te gaan. Als u dit leest denkt u vast wat is er anders, het lijkt op hoe het nu gaat. Er zijn echter wel wat verschillen. Het verhaal word in de kerk vertelt en niet in ’t huisje. Er zijn meerdere verwerkingen, waar de kinderen uit zouden kunnen kiezen en we willen de verwerkingen ook uitdagender maken. We hopen dat het voor de kinderen aantrekkelijker word om mee te komen naar de kerkdienst. Hoe we de diensten gaan noemen weten we nog niet, in ieder geval geen kindernevendienst. Als u een suggestie hebt horen we dat graag. We zoeken ook nog wel wat mensen die ons hierbij willen helpen, want alleen kunnen we het niet en we willen allemaal dat de kinderen naar de kerk komen en niet wegblijven. Dus trek aan de bel bij ons of de kerkenraad als je het ziet zitten om dit mogelijk te maken voor de kinderen. Als we meerder mensen kunnen vinden kunnen we de diensten verdelen en hoef je 3 á 4x per jaar je hiervoor in te zetten. Dat lijkt ons goed te doen, ook voor mensen die een druk leven hebben.

De data voor deze diensten zijn nog niet gepland, maar we zullen ervoor zorgen dat ze duidelijk kenbaar worden gemaakt in kerkblad, media, flyers en persoonlijke uitnodiging als de data bekend zijn.

Zondag 5 juli zullen Gerben, Evi, Karlijn en Irene de laatste kinderen zijn die de overstap van kindernevendienst naar de tieners gaan maken. Wij nodigen jullie dan ook van harte uit om bij deze dienst aanwezig te zijn. Het zal voor Inge, Linda en Jacqueline hun laatste dienst als leiding zijn.

Wij als leiding hebben als afsluiting van een lange periode, oud leiding uitgenodigd om een avond in juni gezellig bij elkaar te komen in ’t huisje (waar bijna alle kindernevendiensten hebben plaats gevonden), om onder het genot van een hapje, drankje en spel, herinneringen op te halen uit vervlogen tijden.

Dank aan alle kinderen van de kindernevendienst, oud kindernevendienst kinderen en gastkinderen die het voor ons als leiding gezellig hebben gemaakt en ons het gevoel gaven dat wij wat voor hun konden betekenen met betrekking tot de bijbel en het geloof. Voor ons was het vaak ook verhelderend om de diensten voor te bereiden en hebben we er als volwassene ook zeker nog iets van opgestoken.

We gaan er vanuit dat we elkaar op wat voor manier dan ook nog zien of spreken.

Inge, Linda en Jacqueline